A Ferrari a nyári szünet után szárazjeges zsákkal kezdte el hűteni az autó tetején található fedélzeti kameráját, ám a riválisok azonnal rájöttek a turpisságra: az olasz csapat valójában a garázsban zajló munkáról szóló érzékeny felvételek elkészültét akarta megakadályozni, hiszen azokat az FOM-től bármelyik csapat megvásárolhatja.

A monzai hétvége vasárnapjára az FOM kérésére a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) el is távolíttatta a zsákot a kameráról, de a maranellóiak sem hagyták magukat, a rajtrácson egyszerűen egy napernyőt helyeztek oda. Szingapúrra egy új eszköz jelent meg, a vörös autón, a garázsban egy hűtőszerkentyűt helyeztek a felső légbeömlőnyílásba, ami akár takarhatja is a kamerát, ha úgy kényelmes.

Az FIA műszaki főellenőri posztját is betöltő F1-es versenyigazgató, Charlie Whiting ugyanakkor azt nyilatkozta, nekik nincs problémájuk az új eszközzel:

Whiting ugyanakkor hozzátette, hogy ő maga csak egyszer látta az eszközt, és akkor nem volt fenn az autón, így lehet, hogy újra ellenőrzi még később.

“Elmentem a Ferrarihoz megnézni, de nem is volt fent az autókon. Ez egy órával a szabadedzés után volt. Amúgy a légbeömlőbe teszik, elsődlegesen hideg levegőt fúj be. A mi embereink szerint nincs vele probléma. Megnézem még később, de hogy őszinte legyek, nem valami kiemelten fontos dolog ez. Azért legyünk őszinték: minden csapat trükközik, hát nem?”