Egy-egy manoros és sauberes idény után a Mercedes-nevelt Pascal Wehrlein 2017 végén pottyant ki a Forma-1-ből, és mivel a német márka nagy bajban van a neveltjei elhelyezésével, a múlt pénteken bejelentették, hogy a 24. születésnapját pont egy hónap múlva ünneplő németet el is engedték a programjukból.

“Új kihívásokat, új lehetőségeket keresek, jelenleg több csapattal is tárgyalok a jövő évi versenyzői ülésről” – mondta Wehrlein.

Könnyen lehet, hogy a Mercedes Wehrlein ejtésével nem szívtelenségét, hanem épp jó szándékát bizonyította, ugyanis a független pilóta így sokkal nagyobb eséllyel találhat helyet, a francia L’Equipe szerint a Red Bull kisebbik csapatánál, a Toro Rossónál.

A faenzai alakulatot az év végén elhagyja Pierre Gasly, a fiatal francia jövőre már a nagycsapatnál vezet Daniel Ricciardo utódjaként, a tavaly ősszel beemelt Brendon Hartley pedig valószínűleg nem dolgozott meg a hosszabbításért, így 2018 végén az új-zélandi is mehet.

Wehrlein mellett a korábban kirúgott Danyiil Kvjat lehet a Toro Rosso másik versenyzője, az orosszal állítólag már le is szerződtek, a visszatérést jövő héten, az Orosz Nagydíj előtt jelenthetik majd be.

Kvjat Red Bull-os visszahívása egy másik ejtendő versenyzőnek adhat esélyt: az orosz idén a Ferrari (szimulátoros) tesztpilótájaként dolgozott, az ő megüresedő helyére az idény végén a McLarentől távozni kényszerülő Stoffel Vandoorne csaphat le, írja a belga La Derniere Heure. A lap hozzátette, hogy az értesülést egyelőre nem erősítették meg a pilóta környezetéből.