Mindkét Force India bejutott az időmérő utolsó szakaszába, így Sergio Perez és Esteban Ocon is jó esélyekkel vághatott neki a 2018-as F1-es Szingapúri Nagydíjnak. Azonban Ocon a rajtot követően hamar kiesett, miután csapattársával összeérve a falban kötött ki.

Ocon kívülről próbálta csapattársát megelőzni, ám a mexikói nem vette őt észre. A francia eléggé szűkszavúnak mutatkozott kiesését követően. „Nem fogom elemezni, mi történt. Jól rajtoltam, Checo mellett fordultam, majd a következő pillanatban egy ütést éreztem.”

„Jó tempónk volt, egy nagyszerű hétvégének néztünk elébe, de már itt nyilatkozok, és pont nélkül zárunk” – tette hozzá csalódottan.

Eközben Perez, aki szintén egy felejthető futamot zárt, sajnálja a történteket. „Balszerencsés eset volt, nagyon nehéz az ilyeneket elkerülni. Ahogy ráléptem a gázra, egy lökést kaptam egy másik kocsitól. Nem is tudtam, hogy Esteban az. Később megkaptam a kieséséről az üzenetet. Nagyon sajnálom” – mondta a mexikói.

F1: Ismét balhé a Force Indiánál 1

Perez a rajt utáni ütközésben nagyjából vétlen volt, de később megdolgozott a pocsék eredményért. A mexikói bokszkiállása előtt a hetedik helyen haladt, ám kiállása után beszorult Szergej Szirotkin Williams-Mercedese mögé. Perez hosszú körökön át panaszkodott is csapatrádión Szirotkinra, végül ütközött vele, miközben végre megelőzte volna.

A versenybírák bokszutca-áthajtásos büntetést szabtak ki a mexikóira, végül a 16. helyen fejezte be a versenyt. “Azt hiszem, jogos a büntetés. Meg kell még néznem az esetet, talán korábban zártam vissza, mint kellett volna. Kemény küzdelem volt, sokat mozgott féktávon és többször is elfékezte magát.”

“A végeredményen ez már nem változtat. Tudtam, hogy kicsúszott a verseny a kezeim közül, nehéz volt megelőzni. Nagyon frusztrált voltam” – mondta az esetről Perez.

F1: Ismét balhé a Force Indiánál 2

A tavalyi esztendőben többször is összezördültek a rózsaszín csapat pilótái, ekkor a csapat megtiltotta nekik, hogy egymás ellen versenyezzenek. Úgy tűnik, hogy erre idén is sor kerülhet, legalábbis a csapatfőnök, Otmar Szafnauer elmondása szerint.

„Több mint egy éve történt ilyesmi utoljára. A tavalyi spái verseny óta nem volt probléma. Most visszatérünk a régi szabályokhoz. Eddig szabad volt versenyezniük az első körben, a múltban ez tilos volt. Ha így folytatják, az első körben is megtaláljuk a módját, hogy szétválasszuk őket. Reméljük, hogy nem kell ezekhez az eszközökhöz nyúlnunk” – fenyegette meg Szafnauer pilótáit.