Lewis Hamilton a Német Nagydíj óta sikeresen visszafordította a maga javára a bajnokság állását, a korábban vezető ferraris ellenfél mostanra, 14 fordulót követően 30 pontos hátrányban van az angolhoz képest.

Szingapúrban az újságírók arról kérdezték a Mercedes címvédőjét, hogy az egészséges előny birtokában másképp vezet-e majd a futamokon a hátralévő hét fordulóban.

“Őszintén mondom, hogy nem. Tudat alatt esetleg, de amúgy nem gondolkodtam ezen. Pillanatnyilag semmi okom változtatni a versenyekhez való hozzáállásomon, ugyanis nagyon sok pontot lehet még szerezni, tehát ugyanaz a megközelítésem, mint az év eleje óta mindig” – válaszolta a Vettellel mindkettejük lehetséges ötödik bajnoki címéért küzdő angol.

“Úgy tűnik, hogy működik is, szóval tényleg csak ugyanígy folytatom, de persze várnak még ránk nehéz futamok. A Ferari nyilvánvalóan előrébb volt az elmúlt pár futamon, szóval meg kell próbálnunk, ha nem is megelőzni, de beérni őket, ami nem lesz könnyű.”

Bár a ferrarisok és Max Verstappen rajtbalesetének köszönhetően végül nagyon is jól alakult a Szingapúri Nagydíj a Mercedesnek tavaly, Hamilton győzni tudott, a pálya alapvetően nem feküdt nekik az elmúlt években, de a versenyző nem gondol erre:

“Soha sincsenek előzetes elvárásaim a futamok előtt. Végső soron úgyis mindig a maximumot akarjuk nyújtani, és igyekszem majd legalább olyan jól, ha nem jobban szerepelni, mint az elmúlt versenyeken. Az egész csapat nagyszerű munkát végzett a legutóbbi futamokon, igyekszünk majd ugyanilyen szinten teljesíteni most is.”