Sebastian Vettel több elkerülhető hibát is elkövetett az idei szezonban, ezekért kivétel nélkül vállalja a felelősséget. Sőt, a Szingapúri Nagydíj előtt kijelentette, hogy az idei legnagyobb ellensége tulajdonképpen saját maga.

Vettel legutóbb az Olasz Nagydíjon keveredett necces helyzete, már az első körben ütközött Lewis Hamiltonnal, így rögtön odalettek a dobogós esélyei. A legjobban mégis a Német Nagydíj fájhat Vettelnek, ahol senkitől sem zavartatva csúszott ki az első helyről.

Vettel ennek ellenére pozitív a bajnoksággal kapcsolatban. “Ez elég egyértelmű számomra: a legnagyobb ellenségem saját magam vagyok” – mondta Vettel. “De úgy gondolom, hogy nagyszerű autónk van, és még minden esélyünk megvan a fordításra.”

“Jelenleg Hamilton vezet, ő az, akit le kell győzni, de lesz is sanszunk erre. Az persze más kérdés, hogy mennyit tudnak javulni ők, és mennyit mi. Ha összekapjuk magunkat, nyerhetünk versenyeket.”

Vettel a hibáin már túllépett. “A legrosszabb Németország volt. Szerintem a legfontosabb az, hogy én tudom, mi történt, és el is tudom magyarázni bárkinek. De mindenkinek lehet saját véleménye a történtekről.”

“Alapvetően olyan ember vagyok, aki előre tekint, és nem foglalkozik azzal, hogy mit és hogyan lehetett volna másképp csinálni.”