2018-ra a Ferrari versenyképességben beérte a Mercedest, így az elmúlt négy évben domináló csapatnak és Lewis Hamiltonnak alaposan meg kell dolgoznia a címvédésért. Egyelőre nem állnak rosszul, hiszen a konstruktőri és az egyéni bajnokságban is vezetnek az olaszok és Sebastian Vettel előtt, előbbiben 25, utóbbiban 30 pont az előny.

1998 és ’99 világbajnoka, Mika Häkkinen a sportfogadási Unibetnek nyilatkozva így értékelt az eddigiek alapján:

“Jelenleg a Ferrarié a leggyorsabb Forma-1-es autó, de Lewis Hamiltonnak mégis 30 pontos előnye van. Most senki sem mondhatja, hogy Lewis azért vezet, mert a Mercedesnek akkora fölénye lenne. Azért áll az élen, mert ős és a Mercedes jobb munkát végez (mint Vettel és a Ferrari)” – kezdte az egykori McLaren-pilóta.

“Szerintem három oka van Hamilton vezetésének. Az első a vele született tehetsége, főleg vizes körülmények között, amivel képes volt odaszúrni a Ferrarinak azokon a hétvégéken, amikor esett. A második az, hogy kiválóan vezet és nem követ el olyan hibákat, mint Sebastian Vettel, főleg a rajtoknál. A harmadik pedig az, hogy nagyszerűen együttműködnek Valtteri Botasszal” – fejtegette Häkkinen.

F1: Három ok, amiért Hamilton a jobb idén 1

“A legutóbbi futam, az Olasz Nagydíj fantasztikus versenyt hozott, és megint Lewis volt az, aki mindent jól csinált, Valtteri pedig nagyszerűen támogatta. A két Mercedes-pilóta azért volt képes otthon megverni a Ferrarit, mert a lámpák kialvásának pillanatától látszott, hogy míg a ferrarisok egymás ellen is versenyeznek, addig a Mercedesnél összedolgoztak.”

A hétvégén a világbajnokság a Mercedes mumusának számító Szingapúrban folytatódik, ha a Ferrari a délkelet-ázsiai városállam utcai pályája nyújtotta lehetőséget sem használja ki a felzárkózásra, tényleg nem sok reményük lehet majd a végső sikerekre.