Kimi Räikkönen idén nyolcadik ferraris idényét gyűri, és egyelőre teljesen homályos, hogy marad-e a hamarosan 39 éves finn a maranellói csapatnál vagy sem.

A szezon első felében nagyon úgy tűnt, hogy 2019-re az idén a Saubernél tanuló Charles Leclerc kapja az ülését, majd a Ferrari-elnök Sergio Marchionne júliusi halála után arról szóltak a hírek, hogy az új vezetés az állandóságot részesíti előnyben, ezért szinte garantált a hosszabbítás, a hétvégén viszont arról lehetett hallani, hogy hiába minden, Leclerc-nek már szerződése van, így eldőlt a kérdés, búcsút intenek Räikkönennek.

A mostanában jó formában lévő 2007-es világbajnokot az elmúlt hónapokban két régi csapatával, a Sauberrel és a McLarennel is hírbe hozták.

Monzában magát Räikkönent is megkérdezték arról, mi lesz vele.

“Mindig vannak lehetőségek” – felelte. “Az életben általában. Minden azon múlik, mit is akar csinálni az ember. Sok mindentől függ” – tette hozzá a finn, aki közismerten imádja a versenyzést, viszont utál minden mást, amivel ezen túl foglalkoznia kell a Forma-1-ben.

Räikkönen Monzában a Forma-1 történetének leggyorsabb – legnagyobb átlagsebességű – körével szerzett pole-t szombaton, és bár az elrongyolódott gumikkal nem tudta megőrizni a vezetést a futam végéig, 2. helyével így is pályafutása 100. dobogós helyezését érte el. 164 pontjával pillanatnyilag a 3. a világbajnokságban Lewis Hamilton és Sebastian Vettel mögött.