A Ferrari a nyári szünet előtt is igen versenyképes volt, a múlt hétvégi Belga Nagydíjon pedig bizonyították, hogy pillanatnyilag erőből is képesek verni a címvédő Mercedest. A hétvégén a maranellóiak hazai versenye következik, a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene így beszélt szerdán, a Milánóban tartott F1-es szurkolói fesztiválon:

“Sok cikkben olvastam, hogy a srácaink milyen jó munkát végeztek az autóval. Én viszont a csapatnál mindenkit arra emlékeztettem, hogy nem mi vezetünk, mi az üldözők vagyunk, így továbbra is hajtani kell.”

Arrivabene azért elismerte, hogy tényleg jól dolgoznak, Sebastian Vettel spái győzelmével pedig sikerült megzavarniuk a Mercedest.

“Nincsenek ehhez hozzászokva. Amikor mi kaptuk az ütéseket jobbról-balról, mi csendben maradtunk és újra felálltunk. Mi hozzá vagyunk ehhez szokva, ők nem, szóval azt mondtam a srácainknak, hogy a feladat egyszerű, nyomás alatt kell tartani őket. Most kell adni nekik!”

A vereség persze a Mercedest is még jobb teljesítményre sarkallhatja, így a Ferrarira különösen nagy kihívás vár a hazai pályán.

“Igazi álom lenne, ha győzelemmel ajándékozhatnánk meg Olaszországot, persze mindig is ez a célunk. Idén azonban még nagyobb a nyomás, mert mi nyertük az előző futamot. Új még a gárdánk, nem is ígérek semmit az idény végére, de mindannyian csakis azt akarjuk – értik, mire gondolok!”