A múlt hétvégi Forma-1-es Belga Nagydíjon Sebastian Vettel csak a 2. rajtkockából indult, de a futam első körén ellentmondást nem tűrően előzte meg a címvédő Lewis Hamiltont, a mercedeses angolnak pedig az egész versenyen esélye sem volt elkapni a Ferrarit. A spái siker hatalmas fegyvertény a Ferrari számára, hiszen az elmúlt években a pálya egyértelműen a Mercedes vadászterületének számított.

“Jó az autónk, úgy tűnik, minden pályán jól működik. Azt hiszem, nem volt ennyire az idény elején, de mostanra sikerült olyan szintre hoznunk, hogy mindenütt versenyképes legyen” – mondta Vettel, aki jelenleg 17 pontos hátrányban van az éllovas Hamiltonhoz képest.

A Ferrari az idei évben nagyot lépett előre a motor terén, talán már a Mercedest is megelőzték, sokan méltatják az olaszok erőforrását.

“Komoly bók, ha az emberek a mi motorunkat dicsérik, hiszen az elmúlt öt évben csakis a Mercedesét dicsérték. Szóval jó, hogy végre ilyen is van, és a maranellói motorrészleg természetesen nagyon-nagyon elégedett lehet! Minden érintett büszke lehet magára, és úgy gondolom, hogy a kulcs a csapatmunka. Az autó minden pályán jól megy, hatékony, sikerült mindent összehozni.”

A versenyképes autóval a hétvégén az igazi erőpályának számító Monzában kell majd helytállni, Vettel bízik benne, hogy a Ferrari jól szerepel a hazai versenyén, ami a jelenleg bizonytalan jövőjű Olasz Nagydíjnak is jót tehet:

“Remélem, hogy a monzai futamot is sikerül felpörgetnünk, hogy sokáig a naptárban maradhasson, hallottam rossz híreket. Nagyon várom Olaszországot, nyilván jelentős időt töltök ott, az ottani verseny pedig egészen különleges jelentőséggel bír számunkra. Biztosan élvezetes lesz!”