Lendületben maradt a Haas-csapat, miután a nyári szünetet követően ismét kettős pontszerzést könyvelhettek el a 2018-as F1-es Belga Nagydíjon, csakúgy, mint az ezt megelőző Magyar Nagydíjon. Romain Grosjean és Kevin Magnussen a hetedik és nyolcadik helyen ért célba, most szerzett tíz pontjukkal pedig már csak 6 pont a lemaradásuk a Renault csapatához képest.

A hetedik helyezett Romain Grosjean stabil teljesítményt nyújtott, már az időmérőn is az ötödik helyet szerezte meg. „Ezt vártuk a mai naptól. Tudtuk, hogy a Force India ugyanolyan gyors, ha nem gyorsabb, mint mi, így nehéz volt velük a lépést tartani, gyorsak voltak az egyenesben. Elégedett vagyok a verseny lefolyásával, örülök, hogy Kevin is jó helyen végzett” – értékelt a francia.

„Mindkét autó a pontszerző zónában végzett, ez jó a konstruktőri verseny szempontjából. Mi sok pontot szereztünk, míg mások nullát” – utalt a Renault-ra Grosjean.

F1: Szoros a küzdelem a nagyok mögött is 1

Csapattársa, Kevin Magnussen is jól szerepelt, rajthelyéhez képest egy helyet előre is lépett. „Mindkét autóval pontot szereztünk, ez volt a célunk ma. Mindent megtettünk, amit tudtunk. Sajnos sok időt vesztettem a bokszkiállásoknál, de nem gondolom, hogy harcolhattunk volna a Force Indiákkal. Legfeljebb csak Romain és én cserélhettünk volna helyet” – látta utólag a verseny a dán pilóta.

„Zárkózunk a Renault-ra, ez a célunk. Örülök a csapat sikerének, elégedettek lehetünk a mai eredményekkel. 10 pontot szereztünk, amikor a Renault egyet se, és ez a lényeg” – emelte ki Magnussen.