Az ötödik és hatodik helyen végzett a két Racing Point Force India a 2018-as F1-es Belga Nagydíjon. A megújult tulajdonosi kör által irányított csapatot új belépőként tartják számon, így nem is rendelkezett eddig pontokkal, azonban Sergio Perez és Esteban Ocon mai eredményével azonnal megelőzték az idén gyengélkedő Williamseket és egy pontra közelítették meg a 8. Saubert.

Sergio Perez végzett végül előbb a csapaton belül, az ötödik helyen láthatta meg a kockás zászlót. „Nagyszerű teljesítmény ez a csapattól, majdnem egy tökéletes hétvégét hoztunk össze. Az egyetlen bánatom a tegnapi nap miatt van, úgy gondolom, a pole-pozíció is elérhető távolságon belül volt. Azonban örülhetünk a megszerzett pontoknak” – értékelt a mexikói.

„A rajtom nagyon jó volt, jól helyezkedtem az első pár kanyarban. Utána a sebességem erős és kiegyensúlyozott maradt. Kiautóztam némi előnyt, és a saját versenyemet futottam. Valtteri ellen azonban nem tehettem semmit” – tette hozzá a mexikói, aki örül, hogy sikeresen indul az újrakezdés. „Erős üzenetet küldtünk az elkövetkezendő futamokra. Szép kezdés a csapat új korszakába lépve.”

F1: Jól szerepelt az ’új csapat’ első versenyén 1

A rózsaszín autók jól kezdték a versenyt, a Kemmel egyenesen egy pillanatra úgy tűnt, Ocon akár a vezetést is megszerezheti, végül be kellett érnie a hatodik hellyel. „Elégedett vagyok a mai versennyel, ott végeztünk, ahol a tempónk alapján megérdemeljük” – mondta a francia. „Jól rajtoltam, az első kanyarban belül voltam Seb mellett. Nem tudom mi történt volna, ha átveszem a vezetést. Jó szélárnyékom volt, egy méter hiányzott körülbelül. Korán fékeztem, hogy biztonságosan elférjünk, így Sergiónak tökéletes hely nyílt előttem” – mesélte Ocon, hogyan ment el mellette csapattársa.

„Jó így kezdeni a csapat új életét” – mondta Ocon, ám nem biztos, hogy nagy örömmel, ugyanis féltheti az ülését Lance Stroll esetleges jövő heti érkezése miatt.