Miután Fernando Alonso az idény végén elhagyja a Forma-1-et, Daniel Ricciardo érkezése miatt pedig Carlos Sainz távozni kényszerül majd a Renault-tól, a fiatal spanyol lesz majd a távozó kétszeres világbajnok utódja a McLarennél. Sainz egyelőre még nem beszélt mélyebben elődjével, de azt tervezi, hogy a hétvégén, Belgiumban elkezdi majd kifaggatni Alonsót:

“Mindketten nyaraltunk, ezért nem igazán kommunikáltunk. De Spában természetesen beszélek majd vele, elkezdjük majd átbeszélni a jövő évet, azt, hogyan közelítsem meg a következő szezont. Biztosan bemutatja majd az embereket meg ilyesmi, jó kontaktokat ad majd” – mondta a Motorsport.comnak.

Bár a McLaren 2018-ra motorszállítót cserélt, a Renault-val sem sikerült igazi előrelépést elérniük. Sainz egyelőre nem akar belemenni abba, mi várható a jövő évtől:

“Nem tudom. Nem tudom, hiszen még nincs is kapcsolatom a gyárral, nem beszéltem az ottani emberekkel. Csak a csapatvezetéssel tárgyaltam. Ők nyilván bizakodók és én is pozitívan állok a projekthez. Azonban amíg nem leszek házon belül, nem beszélek a mérnökökkel meg ilyesmik, addig nem tudom igazán megítélni.”