A 2015-ös GP3-as bajnok, Esteban Ocon 2016 második felében mutatkozott be a Forma-1-ben, támogatója, a Mercedes a Manor-csapathoz ültette be, majd a sereghajtó megszűnése után a francia pilóta 2017 óta a Force Indiánál vezet.

Ocon reménykedett benne, hogy 2019-re esetleg ő kap lehetőséget a gyári csapatnál Lewis Hamilton mellett, ám Valtteri Bottas szerződéshosszabbítása, az előléptetés elmaradása sem lepte meg:

“A főnököknek megvan a terve, és aszerint ‘még nem’ jött el az idő. Szerintem azt szeretnék, ha még tapasztalatokat gyűjtenék, mielőtt beülök abban az autóba. De ezt tudtam is. Megvannak a kitűzött célok, ezt el kell fogadnom. Pillanatnyilag elégedett vagyok a teljesítményemmel és szerintem csak idő kérdése (az előléptetés).”

Miután a Force Indiába nemrég beszállt a divatmágnás Lawrence Stroll, igen valószínű, hogy 2019-re az egyik ülés a jelenleg a Williamsnél versenyzői fiáé, Lance-é lesz. Ocon még nem tudja, marad-e a silverstone-i csapatnál jövőre, de nem fél.

“Hamarosan rendeződni fog a jövőm, egyáltalán nem aggódom. A Mercedes nagyon jól intézi az ügyeimet, amióta hozzájuk kerültem. Sportszempontból mindig a lehető legjobb pozícióba helyeztek. Nincs okom az aggodalomra, minden rendben lesz. Hogy maradok-e itt, vagy máshova megyek, még nem tudom, de biztos, hogy jó helyen leszek jövőre is!”

Bár a legvalószínűbb a maradás, Ocon a másik Mercedes-motorpartnernél, a Williamsnél is kiköthet, és a McLarenhez való kikölcsönzés lehetősége is felmerült, ott Carlos Sainz csapattársa lehetne jövőre. A másik Force India-pilóta, Sergio Perez helyzete bizonytalanabb, hiszen nem áll mögötte a Mercedes, a mexikóit viszont állítólag a Haas ültetné szívesen Romain Gorsjean helyére.