Felipe Massa a Ferrari neveltjeként Michael Schumcher szárnyai alatt nőtt fel, majd 2006-ban a hétszeres világbajnok csapattársaként versenyzett a Scuderiánál, ahol aztán 2010 és 2013 között négy éven keresztül Fernando Alonsóval dolgozott.

Az F1-ből 2017 végén visszavonult brazil egy friss interjúban így hasonlította össze a két versenyzőt:

“Tisztán a tehetség szempontjából egy szintre helyezem Michaelt és Fernandót. Alonsónak megvan a tehetsége, a könnyedsége, átlátja a versenyt és hihetetlenül gyors. Nagyin intelligens versenyző nagyszerű képességekkel, és ugyanez igaz Michaelre is.”

“De be kell vallanom, hogy nem volt könnyű mellette (Alonso mellett) dolgozni. Michaellel szoros kapcsolatom volt, fiatal voltam, igyekeztem magamba szívni mindazt a tudást, amit egy hétszeres világbajnoktól kaphattam, és Schumacher nagyon jól is bánt velem” – folytatta az egykori Sauber-, Ferrari- és Williams-pilóta.

“Fernandóval másképp kellett küzdenem. Az autón kívül az égvilágon semmi problémám nem volt vele, egészséges munkakapcsolatunk volt. Ez egy dolog, viszont amikor Fernando lecsukja a sisakrostélyt, egészen más ember lesz. Képes megosztani a csapatot, láthattuk ezt több korábbi alakulatánál is. Ezt látom a hibájának. Enélkül talán még többet is kihozhatott volna a tehetségéből.”