A Magyar Nagydíj előtt röppent fel, hogy a McLaren leigazolta az eddig a Toro Rossónál technikai igazgatóként dolgozó James Key-t. Azonban akadt egy kis bibi, előbb a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost, majd a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko is elmondta, hogy Key-nek érvényes, hosszú távú szerződése van velük, így a McLaren sokáig várhat még az új szakemberre. Úgy hírlik, Key egészen 2020-ig van lekötve a Red Bullnál.

A McLaren-vezér, Zak Brown szombaton így beszélt a Hungaroringen:

“Leigazoltuk James Key-t, ő lesz a technikai igazgatónk. Kezdési dátum egyelőre még nincs. Pillanatnyilag élő szerződése van a Toro Rossóval. Természetesen tiszteletben is tartjuk a szerződéseket. Úgy gondolom, hogy a Toro Rosso és a Red Bull érthetően nem örül, hogy ilyen tehetséget veszítenek el. Az egyik legjobb technikai igazgató hírében áll, izgatottan várjuk az érkezését.”

F1: A McLarennek van egy terve 1

Brown elismerte, hogy előfordulhat, hogy valamilyen kompenzációval igyekeznek majd elérni Key korábbi elengedését:

“A Forma-1 világában mindenre lehet megoldást találni. Megfontolhatjuk a dolgot. Van erre tervünk. Természetesen tisztában voltunk a jelenlegi szerződési helyzetével, és nem okoz számunkra gondot, hogy erre keressünk megoldást.”

A kompenzáció talán a neveltjük, tesztpilótájuk, Lando Norris átengedése lehet, ugyanis a Red Bull a nyár elején már megpróbálta a Forma-2-es angol tehetséget a Toro Rossóhoz csábítani, ám akkor a McLaren nem adta. Most már reálisabb valamilyen alku.

Brown hozzátette, hogy Key leigazolása egy nagyobb terv része, folytatják az átszervezést, az új szakemberek megszerzését:

“Még nem végeztünk, sem az új tehetségek igazolásával, sem a végső csapatstruktúra kialakításával. Elég jó elképzelésünk van arról, hogy mit is szeretnénk, de ezt nem fogjuk nagy dobra verni.”