Év eleji bahreini teljesítménye után ismét felhívta magára a figyelmet Pierre Gasly. A Toro Rosso franciája a hatodik helyről várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi versenyen.

„Hihetetlen, milyen őrült időmérő” – mondta a francia a leintést követően. „Használtuk a slick gumikat, az intereket és az extrém esőseket is. Fantasztikus eredmény ez a csapatnak is. Kemény hétvégénk van, és a hatodik hely egyszerűen hihetetlen!”

Gasly és csapata ezúttal jól cserélgették a Toro Rossón a kerekeket, nem úgy, mint Hockenheimben, amikor száraz körülmények között Gasly már az extrém esős gumikkal rótta a köröket. „Rendkívül trükkös volt, a körülmények két körönként változtak. A csapat hozta meg a jó döntéseket, miközben próbáltam visszajelzést küldeni nekik a pálya állapotáról. Jókor használtuk a slick gumikat, az intereket és az extrém esőset is. Nagyon jó munkát végzett a csapat.”

A 2016-os GP2 bajnok nem gondolja, hogy csak esőben jó a tempójuk, szerinte a futamon is erős lehet a Honda-erőforrással szerelt autó. „A kocsi jónak tűnik a hétvége kezdete óta. Szeretem ezt a pályát, tudtam, hogy jó esélyeink lehetnek a hétvégén. Eddig minden jól alakult, de a holnapi nap a legfontosabb, így kell folytatnunk” – mondta Gasly.

„Max közvetlenül mögöttünk van, ahogy Daniel is, nekik hatalmas tempójuk van, úgyhogy nehéz lesz őket feltartóztatni. Kemény lesz, de nyomni fogjuk, mindkét autónk a legjobb 10 között van. Rendkívüli teljesítmény ez a Toro Rossótól, reméljük, szerzünk néhány pontot holnap” – zárta mondanivalóját a francia pilóta.

F1: Hitetlenkedik a Toro Rosso pilótája 1

Brendon Hartley sem ment rosszul a másik Toro Rossóval, az új-zélandi a nyolcadik lett. „Nagyon kemények voltak a körülmények” – mondta a korábbi Le Mans-i győztes. „Kissé csalódott vagyok, volt néhány hibám a végén, pont a Q3 legvégén, amikor a határokat feszegettem volna. Így végül egy kicsivel a csapattársam mögött végeztem.”

„Jó lett volna előtte végezni, de őszintén szólva, azzal, hogy mindkét autó a Q3-ba jutott, nagyszerű eredményt értünk el. Egész hétvégén erősnek tűnünk, reméljük, hogy a pontszerző zónában tudunk maradni holnap is” – fejezte ki örömét Hartley.