A Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki edzésnapján a Lewis Hamilton és Valtteri Bottas csak az 5-6. helyen zárt a Ferrarik és a Red Bullok mögött, a címvédő több mint hét tizedmásodperccel, a finn már több mint egy másodperccel lemaradva Sebebatian Vetteltől.

A hátrány egy kicsit csalóka, ugyanis mindketten a lágy gumikon érték el legjobb idejüket, mert az ultralágyakon futott gyors köreikbe belehibáztak, ugyanakkor ha a valós egykörös tempójuk jó is, a Hamiltonnál az edzésen feltűnt az Ausztriában is látott túlmelegedési hólyagosodás a lágyakon. Nem túl biztató.

“Nem volt könnyű a mai nap, az autót nehéz volt vezetni, küszködtem a körök összerakásával, főleg az első edzésen. A második edzésre sikerült javítanunk a beállításokon, de van még dolgunk. Ez egy nehéz pálya, jól kiegyensúlyozott autó kell,hogy az összes kanyart jól vehessük, stabilabbá kell tennünk az autót. Az ultralágy gumikat nem tudtuk kiszámíthatóan működésre bírni, és a túlmelegedéssel is voltak gondjaink” – mondta Bottas a nap végén.

“Ezen a pályán nehéz előzni, így nagyon fontos a pozíció, és minél kevesebbszer cserélünk kereket, annál jobb. A Red Bull és a Ferrari gyors, ahogy vártuk, szerintem elég szoros lesz most.”

Hamilton kiemelte, hogy a hátsó gumik kímélése lesz a Mercedes fő feladata:

“Ahogy vártuk, a Ferrarik és a Red Bullok elég gyorsak voltak, egy kicsit jobb tempójuk volt, mint nekünk, szóval lesz dolgunk ma este. Nehéz a pálya, a gumik pedig túlmelegednek, a fő az lesz, hogy vigyázzunk a hátsókra. A hőmérséklet és az egymás után következő kanyarok miatt nehéz a gumikkal, nincs idejük lehűlni.”