A Forma-1-ben évek óta a téma a versenyhétvégék átalakítása, nagyon valószínű, hogy a 2021-es reformok keretében változtatnak majd a formátumon is.

Néhány napja a Red Bull-os Daniel Ricciardo azt mondta, hogy ha rajta múlna, teljesen ejtené a szabadedzéseket, az időmérőt szombat délelőtt rendeznék, majd szombat délután és vasárnap is lenne egy-egy futam.

Egykori csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel közismert hagyománytiszteletéről, az “old school”, tradicionális dolgok melletti kiállásáról, így nem meglepő, hogy Ricciardóval ellentétes állásponton van:

“Szerintem semmi gond a formátummal. Szerintem hiba az átalakításon gondolkodni. Persze nem az én döntésem, szóval egy kicsit értelmetlen erről beszélni, de én biztosan nem örülnék neki. Szerintem nem véletlenül ilyen már régóta” – magyarázta a ferraris.

“Szerintem a 300 km-es nagydíj a nagydíj. Ha megfeleznénk a távot, lehet, hogy egyeseknek az unalmas futam csak feleolyan unalmas lenne, de én nem így nézem. Szerintem egy nagydíjtáv kihívás, az első versenyén az ember meg is lepődik, hogy mekkora kihívás fizikailag és fejben is, de ha sprintversenyt csinálunk belőle, akkor az már egy másik sportág. Én nem piszkálnám a formátumot.”

“Szerintem más módot kell találnunk a verseny izgalmasabbá tételére, a mezőny összerázására, de a formátumhoz ne nyúljunk!”