Az elmúlt két versenyhétvégén a mclarenes Stoffel Vandoorne a korábbiaknál jóval nagyobb lemaradásban volt Fernando Alonsóhoz képest, amire sem ő, sem a csapat nem tudott világos magyarázatot adni.

A gyanú az volt, hogy az autóval lehet valami gond, még Alonso is úgy nyilatkozott, hogy a belga ifjonc ennél sokkal jobb és gyorsabb, biztosan technikai probléma áll a háttérben.

A McLarennél meg is tették a logikus lépést, a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjra Vandoorne új kasztnit kap.

“Igen, kasztnit cseréltünk” – erősítette meg csütörtökön a Hungaroringen a pilóta. “Nem vadonatúj, korábban használtuk már, de ez nem gond.”

“Ezért kampányoltam a csapatnál. Az elmúlt hétvégéken egy csomó alkatrészt kicseréltünk, végül eljutottunk odáig, hogy gyakorlatilag már mindent megtettünk, amit lehetett, ez maradt az egyetlen dolog. De nem könnyű ez a csapat számára, főleg nem dupla hétvégén, de sikerült megoldani.”

Vandoorne hozzátette, hogy a silverstone-i versenyhétvége kezdetétől érzett problémát még most sem sikerült pontosan azonosítani:

“Nincs egy konkrét terület, amire rámutathatunk, hogy oké, ez volt az ok. Azt hiszem, holnap (pénteken) elvégzünk pár összehasonlítást a két autó között, hogy jobban átlássuk a dolgokat. Remélhetőleg nem találunk semmit, hiszen az azt jelenti, hogy mindkettő rendben van.”