A Forma-1-es Magyar Nagydíj péntek délutáni, második szabadedzésén az Alfa Romeo Saubernél bakiztak a bokszutcában, Marcus Ericssont úgy engedték ki, hogy a jobb hátsó kerekét nem sikerült tökéletesen rögzíteni. A svédnek a rádión azonnal szóltak, hogy álljon meg, így a bokszutca kijáratánál le is állította az autót, a pályára nem ment ki, de a versenybírók így is vizsgálat alá vonták az esetet.

A bíráskodás ezúttal nem tartott sokáig, egyszerű volt az eset: a hibásan rögzített kerékkel való kiengedés vétség, ám mivel a csapat és a versenyző a lehető leghamarabb reagált is, így a rajtbüntetés fel sem merülhetett, csak az ilyenkor szokásos legenyhébb, 5000 eurós (1,6 millió Ft) pénzbírságot szabták ki.

Nem sokkal később a Renault kétszer ekkora, igaz, felfüggesztett pénzbírságot kapott, amiért még az első edzésen Nico Hülkenberg autójára két eltérő szettből való első gumikat tettek fel. A garnitúrákat a garázsban kutyulták össze, helyreütni pedig már nem is lehetett a hibát, ugyanis a német pilóta műszaki hiba miatt a pályán volt kénytelen félreállni, és ugyanezért is fedezték fel csak jóval később a dolgot. A balfogást egyébként maga a csapat jelentette az FIA felé.