A múlt vasárnapi Forma-1-es Német Nagydíj záró szakaszában, a Sebastian Vettel kicsúszása miatt elrendelt biztonsági autós szakasz után a friss gumikon lévő Valtteri Bottas azonnal támadni kezdte vezető, de régi gumikon lévő csapattársát, ám a Mercedes az első próbálkozások után azonnal leállította a finnt, a pozíció tartására utasították.

A finn a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtónapján nem kerülhette el a csapaton belüli helyzetére vonatkozó kérdéseket.

“Hiszem, hogy továbbra is szabadon versenyezhetünk. Nyilván minden a konkrét eseten múlik, de nincs olyan terv, hogy ezután támogatói szerepet játsszak” – szögezte le.

“Szóval egyenlő feltételekkel versenyezhetünk, egyelőre ez a terv. Remélhetőleg így marad egészen az idény végéig” – mondta Bottas, aki balszerencséje nélkül ott lenne a bajnoki címért folyó küzdelemben, jelenleg viszont 66 ponttal áll a vezető Hamilton és 49-cel a második Sebastian Vettel mögött.

“Megértem, hogy miért döntött úgy a csapat, ahogy. A maximalizálni akarták a pontokat, és meggyőződésem, hogy ugyanígy szóltak volna, ha én állok az élen abban a pillanatban.”

A Mercedes Hamiltonnal és Bottasszal is a Német Nagydíj előtt hosszabbított szerződést, az angolt 2020-ig kötötték le, míg a finn helye 2019-re biztos, 2020-ra pedig opciója van a csapatnak a hosszabbításra.