Lewis Hamilton évek óta a legaktívabb Forma-1-es a közösségi médiában, az angol posztol, ha kell, ha nem, akár az F1-ről, akár a magánéletéről van szó, egyszer-kétszer már bajba is került emiatt.

A vasárnapi Német Nagydíj után például a brit Sky Sportson kommentátorként dolgozó volt F1-eseket (Damon Hill, Johnny Herbert, Paul di Resta, Marti Brundle és a volt csapattárs, Nico Rosberg) pellengérezte ki, majd nagyvonalúan meg is bocsájtott nekik:

“Sose látom a futamokat, de ezúttal hazaértem és a Skyt nézem. Vicces a volt pilótákat hallgatni, egyikük sem képes egyetlen pozitív dolgot mondani. Mindegy is, nem gond, megbocsájtok nektek! A pozitivitás és a szeretet mindig győz, mindegy, milyen szavakkal próbáltok ellenem áskálódni. A 14. helyen kezdtem, első lettem. Isten mindig jó” – írta.

Az üzenet kapcsán a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is elbeszélgetett Hamiltonnal, de nem hogy visszafogná, hanem még biztatja is, hogy ilyesmiket osszon meg a nagyközönséggel:

“Beszélgettem vele erről vasárnap este, szerintem nagyszerű, hogy valakinek ennyire ami a szívén, az a száján. Komolyan is gondolja, amiket mond. Emberek vagyunk, vannak érzéseink, és az is befolyásol minket, hogy mások mit mondanak rólunk, és ezeket néha magunkra is vesszük.”

“Én magam is a lelkemre veszek néha dolgokat, amikor talán nem kellene törődnöm azzal, hogy mit mond valaki, akinek nem is számít a véleménye, vagy épp olyan valakiről van szó, akinek éppenséggel értékelnem kellene a véleményét és el kellene fogadnom, hogy másképp gondolja. De ez nagyon nem könnyű vasárnap este, a hétvége hullámvasútja után.”

“Én éppenséggel arra is biztattam hogy teregesse csak ki ezt online, mondja ki, amit gondol. Ez kell. Sztorik kellenek. Balhék kellenek. Megosztó kijelentések kellenek. Nem kell mindent áramvonalasítanunk. Miről beszélnénk, ha nem lennének ilyen balhés témák?”