Nemrég röppent fel, hogy a Ferrarinál lejáró szerződésű Kimi Räikkönen Forma-1-es pályafutása első csapatánál, a Saubernél folytathatná 2019-ben, a 2007-es világbajnok gyakorlatilag helyet cserélne a Scuderia ígérete neveltjével, Charles Leclerc-rel.

Bár szerintünk szinte semmi esély egy ilyen cserére, amikor a Sauber főnökét, Frederic Vasseurt Hockenheimben erről kérdezték, nem zárt ki semmit.

“Luxusprobléma lenne, nem?” – mondta a felvetésre, hogy egy világbajnok szerepeltetése talán túl nagy nyomást helyezne a svájci csapatra. “De nem érdekel, és csak a legjobb versenyzőket akarom az autóban tudni, ez a legfontosabb a csapat szempontjából. Sokkal jobb egy világbajnok, mint aki nem nyert semmit.”

“De csakis a teljesítményünk érdekel. A lényeg az, hogy a lehető legjobb felállásunk legyen jövőre és azután. Csak ez számít.”

Ha Leclerc a Ferrarihoz megy jövőre, sokkal valószínűbb utód helyére a Ferrari másik neveltje, Antonio Giovinazzi, aki a pénteki első edzésen újra vezette is a Saubert.

“Örülök, hogy Antonio szeretne velünk dolgozni, egyértelműen a listánkon is lesz. Lesz még pár szabadedzése velünk, talán így ismerhetem meg a legjobban, így érthetjük meg egymást. Tavaly így voltunk Charles-lal is, jó első lépés volt a közös munka terén.”

Vasseur hozzátette, hogy jogilag ugyan nincs kötelezettségük erre, de természetesen egyeztetnek majd a Ferrarival a 2019-es versenyzői felállásukról, számára azonban az a legfőbb szempont, hogy az elérhető legerősebb párost hozza össze.