Kimi Räikkönen ferraris szerződése az év végén kifut, és bár a 38 éves nem teljesít rosszul idén – igaz, elég ingadozó a szereplése –, a pletykák szerint a Scuderia készen áll rá, hogy búcsút intsen a 2007-es világbajnoknak, helyét pedig fiatal neveltjüknek, az idén a Saubernél igen szép bemutatkozást produkáló Charles Leclerc-nek adják.

A Német Nagydíj előtt megkérdezték Sebastian Vettelt is a 2019-es felállásról.

“Én szívesen folytatnám a mostani felállással, de nem az én dolgom erről beszélni vagy dönteni. Úgy gondolom, Charles-nak mindenképp nagyszerű karrierje lesz. Jó srác, gyors, mindene megvan ehhez. Nem kell kapkodnia. Fiatal, az ember pedig fiatalon mindig kapkod.”

“Nem tudom, hogy végül ki lesz a csapattársam. De nem is igazán számít. Azt biztosan tudom, hogy én hol leszek, ők pedig mindketten jól passzolnának a csapatba.”

“Szeretem Kimit. Jól megvagyunk, sosincs problémánk egymással. Emlékszem, hogy egyszer-kétszer ütköztem vele, nekimentem a pályán, de nagyon hasonlóan, egyenesen kezeljük a dolgokat.”

Leclerc azt mondta Hockenheimben, hogy igyekszik kizárni a spekulációkat és csakis a sauberes szereplésére koncentrálni:

“Nyilván mindig jólesik, ha arról olvasok, hogy a Ferrarihoz kerülök, hiszen gyerekkorom óta ez az álmom. Ugyanakkor nem esik nehezemre a versenyhétvégén átkapcsolni versenyüzemmódba, és csakis a munkámra koncentrálni. A pályán a legkevésbé sem gondolok a pletykákra meg ilyesmikre.”