A Mercedes az elmúlt két versenyhétvégén nem remekelt, Ausztriában a stratégiai hibát dupla kiesés koronázta meg, míg Silverstone-ban Lewis Hamilton rosszul sikerült rajtja után csak a kármentésen lehetett dolgozni. Mostanra mindkét bajnokságban a Ferrari vezet.

A hétvégén a Mercedes – belátható ideig utolsó – hazai futama következik, így a csapatfőnök Toto Wolff szerint össze kell kapniuk magukat. A címvédők fejese bízik benne, hogy az idény második felében erősebben szerepelnek.

“A tripla hétvégén nem szereztünk annyi pontot, mint szerettünk volna. Nagyrészt a saját hibáinknak köszönhetően. Ugyanakkor van azért pozitívum is: bár nem mi szereztük a legtöbb pontot, mindhárom versenyen miénk volt a leggyorsabb autó.”

“Hockenheimben elérkezik az idény felezőpontja. Elfogadható volt az első fél. Egyrészt szórtunk el pontokat, és a kívántnál többször volt szó kármentésről, másrészt viszont így is szép mennyiségű pontot gyűjtöttünk, a versenyzőink szépen szerepeltek, az autónk pedig gyors. Szóval bizakodva nézhetünk a 2018-as szezon második fele elé, éhesek vagyunk, magasra célzunk, mostantól belehúzunk.”

“Hockenheimbe érkezni mindig hazatérés, alig másfél órányira van a Daimler stuttgarti központjától. Silverstone-ban ugyan lehetőségünk volt sok-sok brackley-i és brixworth-i kollégánk előtt versenyezni, most a Mercedes család német tagjait várjuk a pályára, otthon szeretnénk magasba emelni a háromágú csillagot.”

“A pálya elég érdekes, sokféle, eltérő sebességű kanyarral, ami minden téren próbára teszi majd az autót. Keményen küzdünk majd, hogy ne csak izgalmas versenyt, hanem a barátaink és szurkolóink által elvárt eredményt is hozzuk Hockenheimben!” – ígérte Wolff.