Kimi Räikkönen ferraris szerződése az év végén kifut, és bár a 2007-es világbajnok az elmúlt években jó néhányszor kapott már egyéves hosszabbítást, idén valódi utódjelölt is feltűnt a Ferrari-nevelt Charles Leclerc személyében, így nem biztos, hogy 2019-ben is ő ül majd a vörös autóban.

Ugyan Leclerc előléptetését illetően megoszlanak a vélemények, sokan szeretnék a fiatal monacóit a Ferrarinál látni, míg mások inkább adnának még neki egy évet az érésre, a svájci Blick most arról ír, hogy igen, az ifjonc jövőre Sebastian Vettel csapattársa lesz, Räikkönen azonban nem vonul vissza, hanem helyet cserél majd vele, azaz a Sauberhez igazol.

A finn veterán ezzel bezárná a kört, hiszen 2001-ben a svájci csapatnál mutatkozott be a Forma-1-ben, ugyanakkor szerintünk eléggé kétséges, hogy Räikkönen majdnem 40 évesen, korábbi fizetéseihez viszonyítva aprópénzért körözgetne úgy, hogy a győzelemre még elvi esélye sem lenne.

Räikkönen helyzete idén felemás, a finn energikusabbnak, gyorsabbnak, bevállalósabbnak tűnik, mint a korábbi években, ugyanakkor sajnos nem mindig tudja a meg-megvillanó potenciált eredményekre is váltani.

Van azonban nagy támogatója is, a Ferrari-specialista blogger, Leo Turrini például nagy hibának tartaná a finn elküldését: “Jó negyed százada nem volt ilyen jó párosa a Ferrarinak, ráadásul az autó is egyre fejlődik, a csapat pedig nagyszerűen dolgozik együtt.”