A Forma-1 jelenlegi két legnagyobb sztárja, a két négyszeres világbajnok, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel a pályán kívül nem is különbözhetne jobban egymástól. Míg a Mercedes angolja igazi celeb, bulijáró, közösségimédia-sztár, a ferraris német a versenypályáról kilépve gyakorlatilag eltűnik, a magánéletét teljesen elválasztja a munkától.

A Forma-1 korábbi ura, Bernie Ecclestone nem egyszer támadta is Vettelt, amiért szürkeségével, zárkózottságával nem jó nagykövete az F1-nek, és épp emiatt tartotta jobb világbajnoknak Hamiltont, aki az állandó jelenlétével sokat tesz a sportág népszerűsítéséért.

Vettel a hétvégén a brit Guardianben megjelent interjújában így beszélt erről a témáról:

“Az F1 természetesen nagy szerepet játszik az életemben, de nem az a legfontosabb dolog. Összefonódnak, de fontos, hogy nagyrészt nem az határozza meg, hogy ki is vagyok. Nem attól érzem magam különlegesnek, hogy ez a munkám. Sok minden mást is csinálok. Nem a Forma-1 határozza meg a személyiségem. Nem Forma-1-es vagyok, ez csak a munkám.”

“És én szívesen csinálok olyasmiket, amiket mások unalmasnak tartanak, mert nekem nem azok. Ellenni otthon, lenyírni a füvet… Főzök is. Nem olyan jól, de azért néha szoktam. Viszem a gyerekeket az oviba, megyek bevásárolni, metrózok, buszozok. Szerintem rendben van, ha az ember nem rendkívüli.”

“Sportoló vagyok, nem celeb. Szóval ha valahol valaki felismer, akkor a sport érdekli és nem az, milyen a frizurám, milyen cipőt hordok meg ilyen hülyeségek.