A 2018-as Forma-1-es idény nagyjából a feléig jutott mostanra, 10 forduló után pedig a ferraris Sebastian Vettel 8 ponttal vezet a címvédő Lewis Hamilton előtt, sőt a Scuderia a konstruktőriben is 20 ponttal áll a Mercedes előtt.

Az egykori Renault-főnök Flavio Briatorénak olaszként hiába húz a Ferrarihoz a szíve, mégis úgy látja, hogy a végső győzelem Hamiltonéké lehet.

“A Mercedes legutóbbi két, balszerencsés hétvégéjének köszönhetően a Ferrari előnybe került. A Ferrarinak most újra esélyt kapott a győzelemre, de csakis akkor nyerhetnek, ha Hamilton még hibázik. Hamilton egyszerűen erősebb, mint Vettel. Sebastiannak sokkal jobban meg kell küzdenie az autójával, Lewis viszont elkapta a ritmust a W09-essel, neki könnyebben megy” – magyarázta az olasz Radio Capitalnak.

Briatore arra is rámutatott, hogy a konstruktőri bajnoki címre csakis akkor hajthat a Ferrari, ha az év végén megszabadulnak a 38 éves Kimi Räikkönentől és a helyére a jelenleg a Saubernél szárnyait bontogató Charles Leclerc-t ültetik a helyére:

“Tegyék félre Kimi Räikkönent, ültessék a helyére Leclerc-t, máskülönben sosem fogják megnyerni a konstruktőri címet. Ha a Ferrari vállalja ezt a kockázatot, akkor újra versenyben lehet majd.”