Fernando Alonso a siralmas hondás évek után a renault-s előrelépés reményében 2017 végén hosszabbított a McLarennel, ám a spanyol csak egy évet vállalt biztosan, és egyelőre rejtély, marad-e 2019-re vagy sem. A hamarosan 37. születésnapját ünneplő kétszeres világbajnok az F1-en kívül a Toyotánál vitézkedhetne a WEC-ben, ám épp a náluk miatt vállalt szerep miatt az amerikai Indycar, pontosabban az Indy 500 meghódításával talán várnia kell, hiszen ott Honda-motorral versenyezhetne, ennyi erővel pedig akár már vállalhatná a Forma-1-es folytatást is.

Korábbi Forma-1-es pályatársa, 2015-16-os mclarenes csapattársa, Jenson Button mindenesetre erősen kétli, hogy Alonsónak lenne kedve tovább küszködni a McLarennél:

“Láthatóan továbbra is élvezi a versenyzést, de kétszeres világbajnokként azért nem kellene ahhoz hozzászoknia, hogy a 9. helynek örüljön. Nem tudom, hogy mit fog csinálni jövőre, de szerintem nagy fordulatra lesz szükség, komoly hitet kell ébreszteni benne, hogy a jövőre sikeresek lesznek, különben le fog lépni.”

Az F1-nek két éve búcsút intett veterán szerint valószínűleg Alonso számára is eljött az idő, hogy hasonlóan döntsön:

“Tudom, hogy milyen frusztrált, a rádióból is hallom. Célként tűzte ki az Indy 500 megnyerését, a hármas korona megszerzését, ami engem illet, nem lenne rossz lehetőség ezzel próbálkoznia jövőre. Hasonló tapasztalatokkal rendelkező versenyzőként én azt mondom, valami másba kéne fognia.”