A Ferrari Kanadában, a címvédő Mercedes Franciaországban vetette be frissített erőforrását, majd a címvédő Ausztriába, a Scuderia pedig a múlt hétvégi Brit Nagydíjra vitt komoly aerodinamikai fejlesztési csomagot, a bajnokság élén küzdő két csapat óriási fegyverkezési versenyt folytat pillanatnyilag.

A Ferrari – részben a Merci ausztriai nullázásának köszönhetően – 10 forduló után vezeti a konstruktőri bajnokságot (287 vs. 267 pont), és Sebastian Vettel is nyolc ponttal áll a címvédő Lewis Hamilton előtt (171 és 163 pont).

A Mercedes évek óta tartó uralmának megtörését célzó, ötödik világbajnoki címére hajtó német arra figyelmeztet, hogy most kell igazán belehúzni, nem szabad lemaradni a fejlesztések tekintetében, az idény végéig hajtaniuk kell majd Maranellóban:

“Úgy gondolom, hogy a szezon legvégéig fejlesztenünk kell az az autót. Úgy vélem, hogy nagyon jó az autónk, jól megy az ilyen pályákon (mint Silverstone), de a fejlesztés lesz a kulcs, hiszen akkor van mivel harcba szállni. Ha van mivel a csatába indulni, akkor sikerülhet a győzelem” – mondta a Forma-1 hivatalos oldalának.