Az 1980-as, ’90-es évek egyik élcsapata, a Williams a 2000-es évek második felétől már megjárt egy hullámvölgyet, ám 2014-től, a Mercedes erőforrásával volt néhány jó idényük, mostanra viszont sosem látott mélységbe süllyedve 10 forduló után négy pontocskával a konstruktőri bajnokság utolsó helyén állnak.

A csapat utolsó világbajnoka, az 1997-es győztes Jacques Villeneuve gyakorlatilag temeti a grove-i alakulatot, amikor a Motorsport-total.com arról kérdezte, lát-e javulási lehetőséget a Williamsben, így felelt:

“Nem, a csapat halott. Nem látok semmit… Egyszerűen nincs vezetés” – mondta ki a sommás ítéletet.

A kanadai szerint a fő ok az, hogy az alapító-főnök Frank Williams fia, Jonathan helyett lányának, Claire-nek adta át a csapat vezetését néhány évvel ezelőtt:

“Megvolt a választási lehetőség: az egyik vagy a másik örökös, és Jonathan helyett Claire-t választották. Nagy hiba volt, elég csak megnézni, hol tartanak ma.”

“Elsőként a piramis csúcsát kell megvizsgálni, hiszen a fejétől bűzlik a hal. Egyszerűen nem is képesek felismerni, hová jutott a csapat. El kell ismerniük, hogy elszúrták a dolgokat, de én nem is tudom elképzelni, hogyan másznak ki ebből a helyzetből. Egyszerűen nem tudom.”

F1: Vége a Williamsnek? 1