A Red Bull a Magyar Nagydíjat követő kétnapos hungaroringi Forma-1-es teszten szerette volna bevetni angol ifjoncát, Dan Ticktumot, de a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem engedélyezte a 19 versenyző pályára küldését.

Az ok egyszerű, az idén a Forma-3-as Európa-bajnokságban szereplő fiatal Red Bull-neveltnek nincs elég szuperlicenc-pontja, az FIA egyszerűen túl tapasztalatlannak ítélte őt.

“Nagyszerű versenyeket fut a Forma-3-ban, de még nem szerzett elég pontot a versenylicenchez. De hogy hozzunk így fiatalokat a Forma-1-be?” – panaszolta az Auto Motor und Sportnak a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko.

Ha az FIA nem ad külön engedélyt Ticktumnak a Hungaroringre, a Red Bull a Forma-3-as szezon lezárulta után következő, szezon végi abu-dzabi F1-es teszten próbálja majd újra pályára küldeni őt.

A Ticktum 2015-ben azzal került be a hírekbe, hogy az angol-skót MSA Formula Forma-4-es bajnokságban szándékosan ütközött egy versenytársával, amiért két évre szóló eltiltással sújtották, bár később a második évet elengedték. Az ifjonc azóta a Red Bull támogatásával szépen halad előre, idén három pole-t, két futamgyőzelmet és két egyéb dobogós helyezést gyűjtött, pillanatnyilag egyetlen pontos lemaradással a második a bajnoki éllovas mögött.