A mclarenes Fernando Alonso pár éve eldöntötte, hogy szeretne minden idők egyik legjobb autóversenyzőjeként bekerülni a történelemkönyvekbe, ezért a 2006-ból és 2007-ből meglévő monacói F1-es futamgyőzelmei mellé megpróbálja begyűjteni a sportág hármas koronájának két másik ágát, a Le Mans-i 24 óráson és az amerikai Indy 500-on elért diadalt is.

A spanyol 2017-ben Indianapolisban próbálkozott, és nem is tűnt esélytelennek, ám egy hondás motorhiba miatt feladni kényszerült a futamot. Idén a hosszútávú világbajnokságra (WEC) is benevezett az F1 mellett, és néhány hete a Toyota színeiben be is húzta Le Mans-t, Nico Hülkenberg 2015-ös sikere után újabb aktív Forma-1-es győzött a legendás versenyen.

Verstappen: Le Mans? Majd ha öreg és lassú leszek! 1

Nemrég a Red Bull 20 éves ifjoncát, Max Verstappent kérdezték arról, lenne-e kedve ilyen, F1-en kívüli kalandokhoz. Nem valami pozitívan válaszolt:

“Az F1-en kívüli tevékenységek főleg azokra jellemzők, akik (az F1-ben) nem nyernek. Ha ott van az ember alatt a mezőny legjobb autója, azzal bárki győzni tud. Bármelyik pilóta győzött volna a Mercedesszel az elmúlt négy évben. Ezt mindenki tudja. És ezért is nem látjuk Hamiltont ilyen kalandokban, egyszerűen nincs rá szüksége” – mondta az Auto Weeknek.

“Édesapámnak is ez volt a problémája: az F1-ben volt, de nem győzött, és ilyenkor eljön az a pillanat, amikor elszáll a motiváció, belülről öli meg az embert (az eredménytelenség).”

“De én a győzelmekért küzdhetek (az F1-ben), szóval nagyon is motivált vagyok. Nem akarok az Indy 500-on vagy a Le Mans-on vagy akármin indulni. Talán majd ha öreg és lassú leszek!”