A Mercedes négy éven át tartó dominanciája után a Ferrari 2018-ban vége igazi ellenfele a bajnokcsapatnak, tíz forduló után egyenesen az olaszok vezetik mindkét bajnokságot, Sebastian Vettel az egyéniben, a Scuderia a konstruktőriben is élen áll.

A Mercedes 2016-os világbajnoka, Nico Rosberg határozottan állítja, hogy a Ferrari erőforrása mostanra megelőzte az elmúlt években zsinórmértéknek számító Merci-motort.

“Belső forrástól tudom, hogy miért olyan erős a Ferrari. Nagyobb teljesítményt hoztak ki a motorból. Fejlesztették a turbót és több energia-visszanyerés is zajlik, ami plusz teljesítményt ad. Pillanatnyilag kis előny, de a Ferrari nagyon jó munkát végzett” – mondta a német Silverstone-ban.

Míg az élen a Ferrari és a Mercedes fej-fej mellett halad, a Brit Nagydíj rámutatott, hogy a Red Bull valóban komoly hátrányban van a Renault-motor miatt, Max Verstappen egyenesen Forma-2-es autóban érezte magát a silverstone-i pályán:

“70-80 lóerős hátránnyal mindenképp küszködni fogsz. Az egyeneseken olyan volt, mint ha más kategóriában lennénk” – panaszolta a holland.