Az ausztrál pilóta Red Bull-os szerződése 2018 végén kifut, és Ricciardo korábban nem is titkolta, hogy azt mérlegeli, menjen-e valamelyik másik, a világbajnoki cím megszerzésére nagyobb esélyt biztosító élcsapathoz. Volt olyan időszak, amikor már arról szóltak a hírek, hogy a Ferrari valamilyen előszerződést is kötött vele, ám mint kiderült, ez sem volt igaz.

“Az az igazság, hogy nagyobb érdeklődésre számítottam tőlük (a Ferraritól), de talán történt valami, mittudomén. Kimondható, hogy elég korlátozottak a lehetőségeim. Nem hiszem, hogy sok mozgás lesz az élcsapatoknál. A Mercedes nem fog versenyzőt cserélni, a Ferrari meg.. Ki tudja, mit akarnak. Ott van Kimi, mostanában meg Leclerc-t emlegetik, de nem tudom, mit fognak csinálni” – mondta a héten Ricciardo.

“Nyilván hajlok a maradásra, úgy gondolom, hogy a nyári szünetre aláírhatunk valamit. Egyértelműen közeledünk hozzá.”

A Red Bull a jövő évtől a Honda erőforrásaival versenyez, Ricciardót ez nem riasztja, sőt:

“Most, hogy a Honda-dolog rendeződött, úgy vagyok vele, hogy oké, most akkor ezzel kell dolgoznunk, egyszerűen csak abban kell biztosnak lenne, hogy így lesz jó. De minél többet vagyok a csapattal, minél többet hallom, mit mondanak, annál jobban meggyőznek.”

És hogy Ricciardo kereste-e a csapatváltás lehetőségét?

“Nem arról van szó, hogy valami másra vágytam, egyszerűen csak nyitva tartottam a lehetőségeket. Nem könnyű ez, mert sok évben éreztem, hogy a miénk nagyszerű a kasztnink, nyerünk pár futamot, de nem vagyunk egészen az élmezőnyben. De ha lelépek, a Honda meg jó lesz – bár tudom, hogy sok munka vár még rájuk –, bennem van a félelem, hogy a távozásom után a csapat elkezd nyerni, én meg nézhetek, hogy jaj, mit tettem, hiszen annyi mindent elértem a csapattal. Ez nagyon fájdalmas lenne.”