Az osztrák hétvége után a silverstone-i pályán is a legjobb nyolc közül indulhatnak a Haas-Ferrarik. Romain Grosjean pénteki első szabadedzésen történt balesete után nem sokat töltött az autóban, de a három nagycsapat mögé, a hetedik helyre kvalifikált a francia.

„Nagyon boldog vagyok. Figyelembe véve, hogy tegnap nem vezettem délután, és ma reggel is csak egy kört mentem a lágy gumikon, úgy vélem, ez egy jó visszatérés” – vélekedett Grosjean. „A piros zászlóval együtt nem volt egyszerű a harmadik szabadedzés, de itt vagyunk a hetedik és nyolcadik helyen. Ez a legjobb, amit elérhettünk, így örülünk.”

„Jó versenyünk lehet. Ha annyi szerencsénk lenne, mint Ausztriában, az nagyszerű lenne, de ha ketten el tudunk húzni a mögöttünk jövőktől, és a senki földjén autóznánk a saját versenyünket, az se lenne rossz” – tekintett előre a francia.

F1: Jól szórakozik a Haas a B-bajnokságban 1

Csapattársa, Kevin Magnussen is örül. Miután a szabadedzéseken ismét összetűzésbe keveredett egy pilótatársával (ezúttal Fernando Alonso volt a szerencsés), a dán már a futamra koncentrál. „A B-bajnokságban a középmezőnnyel versenyzünk. Ez rendkívül szórakoztató, nagy a nyomás, mivel nagyon szoros a mezőny. Ma vittük a prímet a 7. és 8. hellyel, ez egy pole-pozíció a B-bajnokságban, úgyhogy örülök. A srácok előttünk hamar eltűnnek majd” – szórakoztatta magát a dán.

„Ha az első kör után meg tudom őrizni a helyezésem, akkor valószínűleg tiszta lesz a pálya előttem, és óvni tudom a gumikat. Meglátjuk, hogy alakul. Jó szombatunk volt, remek kiindulási alap a holnapi naphoz” – mondta Magnussen.