Lewis Hamilton kis lázadásra készül szombaton, ugyanis feltételezi, hogy a Brit Nagydíj időmérőjének végén ott lesz a top3-ban, ám a kvalifikáció utáni nyilatkozatot kihagyná, mert nem akar lemaradni az Anglia Svédország elleni negyeddöntős meccséről, ami pontosan az edzés leintésekor kezdődik.

Hogy komolyan gondolja-e a dolgot a Mercedes-pilóta, vagy inkább csak a(z angol) fociszurkolóknál – és a csakazértis-fiataloknál – akar-e jó pontokat szerezni, majd szombat délután kiderül, mindenesetre csütörtökön Silverstone-ban az újságírók előtt azon morfondírozott, mennyi is lehet a pénzbírság az interjúk kihagyásáért.

“Mennyi a bírság a szombati sajtótájékoztató kihagyásért? Alkudni lehet? Én meccset fogok nézni” – mondta nevetve, majd azt is elárulta, hogy ha Anglia a döntőbe jut, jövő vasárnap elrepül majd a meccsre, hogy a helyszínen drukkoljon a válogatottnak.

Bár Ausztria katasztrofálisan sikerült Hamilton és a Mercedes számára, a Red Bull Ringen mindkét autó kiesett, Silverstone-ban így is ők számítanak a favoritnak az autó erősségei, a módosított Pirelli-gumik és a korábbi eredmények alapján.

A Brit Nagydíjon 2013 óta csak a Merci tudott győzni, 2013-ban Nico Rosberggel, majd azóta zsinórban négyszer Hamiltonnal. A négyszeres világbajnok vasárnap új rekordot állíthat fel azzal, ha sorozatban ötödször is megnyeri a futamot, ez még senkinek sem sikerült korábban. A győzelem Hamilton számára a hatodik lenne, ami szintén új rekordot jelentene a Brit Nagydíjon (jelenleg öt-öt diadallal osztozik az elsőségen Jim Clarkkal és Alain Prosttal).

“Ausztriában nehéz hétvégénk volt, mindannyian azt kívántuk, bárcsak ne így alakult volna, de ami nem öl meg, az csak erősebbé tesz. Nagyon jó lenne itt visszavenni a vezetést Sebtől, de már azért is hálás vagyok, hogy a hatodik futamgyőzelemért szállhatok harcba Silverstone-ban. Nem sok versenyzőnek adatik ez meg” – mondta.