A múlt vasárnapi Osztrák Nagydíjon sokan azt várták, hogy a futam hajrájában a Ferrari helyet cseréltet a 2-3. helyen haladó Kimi Räikkönennel és Sebastian Vettellel, hogy a német a lehető legtöbb pontot hozza a Red Bull Ringen nullázó Lewis Hamiltonon, ám ez nem történt meg.

A Ferraritól egyáltalán nem idegen az ilyesmi, 2002-ben és 2003-ban épp az osztrák pályán vezényeltek botrányos helycseréket, majd azóta is jó néhányszor történt hasonló, ám Räikkönen nem értette, miért volt mindenki meglepődve, hogy ezúttal elmaradt a csapatutasítás.

“Semmi sem változott. Ugyanazokat az irányelveket követjük, amióta csak a Ferrarihoz kerültem, még 2007-ben. Csak az újságírók fújják fel ezt” – mondta Silverstone-ban, amikor Ausztriáról kérdezték.

“Előbb vagy utóbb szerepet kapnak a csapatutasítások is, és ez részemről rendben is van, de egyelőre még nem jött el az idejük” – tette hozzá.

Bár az elmúlt héten már arról szóltak a hírek, hogy a Ferrarinál eldőlt, hogy 2019-re nem hosszabbítanak a 38 éves veteránnal, helyére a sauberes Charles Leclerc-t ültetik, a 2007-es világbajnok azt mondta, még nem tudja, mi lesz: “Majd meglátjuk, hogy folytatom-e a Ferrarinál vagy sem. Pillanatnyilag még nem tudom.”