A múlt vasárnapi Osztrák Nagydíjon Mercedes modern kori F1-es történetében először fordult elő, hogy a versenyből mindkét autójuk műszaki hiba miatt essen ki. Valtteri Bottas már a futam elején búcsúzott egy hidraulikai hiba miatt, míg Lewis Hamiltonnál néhány körrel a vége előtt romlott el az üzemanyagrendszer.

Bár a hibák jellege alapján úgy vélik, az erőforrások szabályozott részelemeihez nem kell hozzányúlni a hétvégén következő Brit Nagydíjra, egyelőre még nem merik kizárni, hogy büntetést kapnak a hazai versenyre:

“Bármikor, amikor az autó nem tervezett módon áll le, amikor a rendszer szokatlan módon kapcsol le, amikor az autóban ismeretlen hibák lépnek fel, sosem lehetünk biztosak, hogy a csere esetén büntetést hozó, leplombált részelemeknek nincs baja, amíg az összes vizsgálatot el nem végeztük” – mondta a technikai főnök, James Allison.

“Szóval fel van adva a lecke, ki kell derítenünk, hogy jelentenek-e kockázatot azok az alkatrészek, amelyeknek nem volt köze a hibához, de esetleg károsodtak amiatt. De úgy véljük, hogy nem, szerintünk rendben leszünk Silverstone-ban” – mondta a szakember.

2013 óta csak a Mercedes győzött Silverstone-ban, 2014 óta minden évben Lewis Hamiltont intették le az első helyen a hazai pályán.