A McLaren ma délelőtt bejelentette, hogy a versenyfőnök, Eric Boullier azonnali hatállyal lemondott, a cégvezér, Zak Brown pedig új egyszerűsített felsővezetési struktúrát alakított ki a csapatnál, egyebek mellett sportigazgatóvá nevezte ki az idény eleje óta tanácsadóként alkalmazott Gil de Ferrant.

Brown a Motorsport.comnak így beszélt a ma bejelentett változásokról, Boullier távozásáról:

“Eric lemondása nem volt meglepetés. Sok időt töltöttem a csapattal, sok időt töltöttem Erickel, akit régóta ismerek. Természetesen hatalmas nyomás nehezedik ránk és régóta alulteljesítünk. Szóval Erickel sokat beszéltünk arról, hogyan lehetne jobbá tenni a McLarent, mi lenne a legjobb. Végső soron ő is a legjobban akarja a McLarennek, ahogy mindenki, ezért nem volt meglepetés, amikor meghozta a döntést. Beszéltünk erről is, az előttünk álló kihívások és lehetséges megoldásaik kapcsán” – magyarázta.

A RaceFans.netnek Gil de Ferran előléptetéséről is nyilatkozott:

“Néhány hónappal ezelőtt igazoltuk Gilt, mert úgy láttuk, a tapasztalata segíthet a maximumot kihozni a versenyzőinkből, a mérnökeinkből, új megközelítést hozhat a garázsban. Szóval eredetileg ezt a szerepet szántuk neki. Aztán a közös munka során a dolgok természetesen alakultak úgy, hogy úgy gondoltuk, nagyszerű sportigazgató lenne. De eredetileg nem ez volt a terv.”

F1: A bukott főnökről is Alonso jut a McLaren eszébe 1

De Ferran és Alonso Indianapolisban

Brown egyébként úgy véli és abban bízik, hogy sikerül megtartaniuk Fernando Alonsót 2019-re is:

“Fernandónak már múltja van a McLarennél, hatalmas érték ő számunkra. Mindenki elismerheti, hogy ő a mezőny legjobb versenyzője, de legalábbis azt bárki aláírja, hogy ő az egyik legjobb. Hatalmas tapasztalata van. Sikerült kiváló munkakapcsolatot kialakítanom vele.”

“Fernando varázsát bárki láthatja a pályán, de amit talán nem látnak, az a pályán kívüli varázsa, a munkához való értékes hozzájárulása, az autó és a csapat működését illető meglátásai. Amióta itt dolgozom, mindig kikérem a tanácsát, ő ugyanis tudja, milyen a bajnoki címért küzdeni, nagyra tartom a véleményét. Ő is része ennek a folyamatnak, ő is hozzájárul a McLaren előbbre viteléhez.”