Néhány hete erősen tartja magát az az elképzelés, hogy a Ferrari 2018-ban búcsút int Kimi Räikkönennek, hogy a jövő évtől az idén az Alfa Romeo Saubernél debütált Charles Leclerc-t ültesse a helyére. Az olasz Gazzetta dello Sport múlt pénteken már odáig ment, hogy kétéves szerződésről írt, az első évre 2, a másodikra 3 millió dolláros fizetéssel.

A Ferrarinak amúgy nem szokása ennyire fiatal és tapasztalatlan versenyzőket előléptetni, az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint hibát is követnek el, ha most szakítanak ezzel a hagyománnyal.

“Szerintem korai ez még számára” – mondta a 20 éves monacóiról Villeneuve az ausztriai hétvégén az Auto Bildnek.

“Egyrészt a Ferrari a tönkretételét kockáztatja azzal, hogy Vettel nagyon elveri, másrészt pedig tapasztalt második pilótára van szükségük, Kimi Räikkönen pedig elég stabil mostanában. Ha Sebastiannak jövőre egyedül kell vinnie az autó fejlesztését, az hátrányt jelent majd. Én adnék még egy évet Leclerc-nek a tanulásra, fejlődésre.”

Villeneuve szerint a Ferrarinak semmi oka a kapkodásra:

“Amúgy is a Ferrari fiókcsapatánál van, szerződése van, szóval nem látom értelmét, hogy ilyen kapkodva előléptessék a nagycsapathoz. Hiszen egyelőre nem is tudjuk, mennyire jó igazán, csak Ericssonhoz tudjuk mérni.”

F1: Elkapkodja a Ferrari a pilótacserét? 1