Miután Max Verstappen egy érdekes manőverrel megelőzte Kimi Räikkönent a futam elején, még nem tudhattuk, hogy ez lesz a 2018-as F1-es Osztrák Nagydíj egyik kulcsmomentuma. Ugyanis Kimi Räikkönen ezután már nem tudta megtámadni a Red Bull hollandját, aki így pályafutása negyedik győzelmét aratta.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke meg is dícsérte Verstappent. „Álomba illő eredmény, az első körben eldöntve. Le a kalappal előtte, egy érett versenyzést láthattunk” – mondta, aki nem feledkezett meg Daniel Ricciardo kieséséről sem. „Feljött második helyre, de a gumijai szemcsésedtek, így be kellett hoznunk. Később kipufogógondjai voltak, és a hőmérsékletek az égig szöktek. Hagytuk hogy menjen, hátha megoldódik, de végül ez okozta a kiesését.”

Horner szerint csak önmaguktól vehették volna el a győzelmet, ugyanis szerinte a Ferrari nem jelentett valós veszélyt Verstappenre. „A Ferrarik semmit sem tudtak velünk kezdeni, nem volt nagy a tempójuk.”

„80 ezer ember, ebből 20 ezer holland, Red Bull-autó, Red Bull Ring – nem is lehetne jobb. Jövő héten is ezt kellene csinálnunk a helyi versenyünkön” – utalt a csapatfőnök a Silverstone-hoz közel fekvő milton keynes-i főhadiszállásra.

Helmut Marko, a Red Bull juniorprogramjának vezetője szerint veszélyben forgott a győzelem, ám ő sem a Ferrarira fogta. „A gumik kritikus állapotban voltak, reszkettünk a futam végén” – mondta. „A feszültség azóta enyhült, már élvezzük a helyzetet.”

Marko osztrákként nagyra tartja, hogy hazájában nyert csapata. „Az otthoni győzelem majdnem olyan, mintha a vb-t nyertük volna meg” emelte ki az egykori le mans-i győztes. „Pesszimistán álltunk a futamhoz, de már korán látszott, hogy ebből valami jobb eredmény is születhet” – mondta Marko.