A Haas csapat története 50. futamán elérte eddigi legnagyobb sikerét. 22 pontot szereztek Romain Grosjean és Kevin Magnussen révén. Az eredmény nagyot dobott konstruktőri pozíciójukon is, kettőt előzve az ötödik a csapat a pontversenyben.

Grosjean számára nagyon fontos volt, hogy végre pontokra tudja váltani az autóban rejlő potenciált. A francia az ötödik helyről várta a piros lámpák kialvását. „Határozottan jobban érzem magam. A negyedik és ötödik helyezés az eddigi legjobb eredményünk. Sok pofont és kritikát kaptam eddig” – mondta.

A francia nagyban a balszerencse számlájára írta az eddigi pontszerzés nélküli szériát, de most ő profitált mások balszerencséjéből. „Főleg magamnak, a fiúknak és a csapatomnak akartam megmutatni, hogy még tudunk versenyezni. Kezd beérni a szerencsénk. Úgy hazamenni, hogy a fiúk büszkék rám – ez igen. Nem ez volt a legizgalmasabb versenyem, kalandos volt, de megcsináltuk” – szólt elégedettséggel Grosjean.

Csapattársa, Kevin Magnussen is jól érzi magát ötödik helye után. Adán a nyolcadik helyről indult. „Nagyszerű érzés, büszke vagyok a csapatra, remek nap ez nekik. Nyolcadik helyről indultam, sok helyet vesztettem mivel a többiek a virtuális biztonsági autó alatt kiálltak a bokszba. Azért aztán sikerült pár embert megelőznöm. Nagyon erősek voltunk a hétvégén ezen a sima, nagy tempójú pályán, jól működött a kocsi.”

„Majdnem rémisztő kimondani, de az a helyzet, hogy a negyedik helyért hajtunk. A gyengénk még mindig a stabilitás. Így kell folytatnunk” – tette hozzá Magnussen.