A múlt vasárnapi Francia Nagydíj rajtja után nem csak Sebastian Vettel ütközött Valtteri Bottasnak, hátrébb is történt ez-az, például kiütötte egymást két hazai versenyző, Esteban Ocon és Pierre Gasly. Később a haasos Romain Grosjeannak is kiosztottak egy 5 másodperces időbüntetést, amiről előbb úgy tűnt, hogy a Vettellel való összeérése miatt kapta, de később kiderült, hogy nem, a stewardok szerint a Force Indiá-s Ocont lökte meg.

Grosjean a legkevésbé sem értett egyet a büntetéssel, még most, az Osztrák Nagydíj csütörtöki sajtónapján is füstölgött:

“Ezért jár öt másodperces büntetés!” – háborgott, mutogatva a fedélzeti kamerájának felvételét. “Mozdítottam a kormányon? Elmozdultam balra? Csináltam bármit is? Hülyeség az egész! A versenybírók rozé bort iszogathattak!” – utalt az ital és a Force India színének hasonlóságára.

“Nem tudhattam, hogy ott van, ugyanis már egészen a pálya szélén voltam, nem számítottam rá, hogy lehet még ott valaki.”

Grosjean utólag azért így is bocsánatot kért Ocontól, ám a fiatal azóta sem reagált.

“Bocsánatot kértem, üzenetben megírtam, hogy nem láttalak, sajnálom! Mondjuk mindegy is, két kanyarral később ő maga tette tönkre a futamát. Nem válaszolt az üzenetemre. Ma délelőtt együtt repülünk ide, másfél órát töltöttünk a gépen, de ott sem mondott semmit.”

“Értem én, hogy a Francia Nagydíjon mindannyian jól akartunk szerepelni, de ahogy mondtam, a büntetésem baromság.”