A délelőttihez hasonló felhős időben, 21 fokos levegő- és 26 fokos aszfalthőmérséklettel rendezték az Osztrák Nagydíj második szabadedzését.

F1: Maradt a Mercedes-uralom a furcsa edzésen 1

Galéria a pénteki napról

Először Sebastian Vettel villantott, aki a sárga oldalfalú, azaz a hétvégén elérhető legkeményebb (lágy) gumikkal gyorsan ostromolni kezdte a délelőtt ultralágyakon elért legjobb eredményeket. Vettel 1:04,815-ig jutott, aztán jöttek a Mercedesek.

Lewis Hamilton szintén a lágyakon 1:04,579-re faragta a legjobb időt, a tavalyi pole-os idő közvetlen közelébe érkezve. Arra lehetett számítani, hogy az időmérő-szimulációk során máris jobb időt megy az élmezőny annál, mint ami tavaly a pole-hoz kellett, de végül nem ez történt.

F1: Maradt a Mercedes-uralom a furcsa edzésen 2

Szokatlan módon sem Vettel, sem Hamilton nem tudott ultralágyakon jobb időt menni annál, mint amit lágyakon elért. Egyelőre csak találgatni lehet arról, hogy a gumik fogtak ki a csapatokon, vagy Vettel és Hamilton is csak az autó valódi erejét próbálta rejtegetni – mindketten lila középső szektor után estek vissza.

Az egyetlen, aki ultralágyakon javítani tudott, Valtteri Bottas volt, aki így is közel két tizedet kapott Hamiltontól. Az edzésen egy piros zászlós megszakítás volt, Pierre Gasly támadta túl keményen a kerékvetőket, aminek az ára felfüggesztés-törés volt. Elképzelhető, hogy az incidens után változtatnak a kerékvetők kialakításán.

F1: Maradt a Mercedes-uralom a furcsa edzésen 3

A hosszú etapokon nagyon hasonló tempóra volt képes a Mercedes és a Ferrari, a Red Bull kissé lemaradva követte a két élcsapatot a nagy motorerőt igénylő Red Bull Ringen. A szombati időmérőn ezzel együtt szoros csata várható.

F1: Maradt a Mercedes-uralom a furcsa edzésen 4