A Force India az előző két szezonban – a saját kiváló munkájuknak, valamint a Williams, a McLaren és a Renault gyenge formájának köszönhetően – a konstruktőri bajnokság 4. helyén zárt, a három nagycsapat mögött ők voltak a “best of the rest”.

Az idén pénzügyi gondokkal is küzdő, bizonytalan jövőjű alakulatnál a 2018-as idény első nyolc fordulója után már nem igazán hisznek a triplázásban, ugyanis a Renault 62 ponton, a McLaren 40, ők 28, a Haas 27 ponton áll.

“Reálisan nézve a küzdelem már csak az 5. helyért folyik. Szerintem a középmezőnybeli csapatoknak nagyon nehéz lenne már elkapni a Renault-t. Semmi sem lehetetlen persze, de a Renault nagyon erős” – mondta a csapat de facto főnöke, Bob Fernley a Motorsport.comnak.

“Tulajdonképpen pont azt csinálják, mint tavaly mi, amikor mögöttünk mindenki egymástól rabolt pontokat. Az idényünk első fele jól sikerült egy olyan autóval, ami talán nem is volt igazi pontszerző, ám mégis rendszeresen pontokat szerzett.”

A 2008-ban alapított Force India a hétvégi Osztrák Nagydíjon 200. Forma-1-es nagydíján indul majd, az alapító, Vijay Mallya bízik benne, hogy szép eredménnyel ünnepelhetik a jubileumot:

“A 200. versenyhétvégénk jön, jó lenne valami különleges eredménnyel ünnepelni ezt a mérföldkövet! Hosszú utat tettünk meg 2008 óta, nagyon büszke vagyok az elért eredményeinkre, főleg 2016-ra és 2017-re! Nagyon sűrű időszak ez, négy futam öt héten belül, a középmezőny csatája pedig továbbra is szoros. Keményen dolgozunk, hogy az idény előrehaladtával mi kerüljünk a középmezőny élére” – mondta a szemmel láthatóan a csapatfőnknél optimistább indiai.