Jól keveredett ki a rajtkáoszból Daniel Ricciardo a 2018-as F1-es Francia Nagydíjon. A Red Bull ausztrálja Vettel és Bottas balesetét követően a harmadik helyen haladt Lewis Hamilton és Max Verstappen mögött.

Az ausztrál tempója egyetlen bokszkiállása után azonban visszaesett, az addigi pár másodperces lemaradása megnőtt, és nem tudta kivédekezni Kimi Räikkönen támadását sem. Végül a negyedik helyen ért be Ricciardo.

„Csalódott vagyok. Jó tempónk volt az első etap vége felé, és kezdtük utolérni Maxot, közben távolodtunk Kimitől. Amikor kijöttem a bokszba, a fiúk mondták, hogy a szárnyam bal első része megsérült, és azt gondolják, két körrel a kiállásom előtt történt ez” – mondta Ricciardo.

„Hirtelen alulkormányzottá vált a kocsi. Nem tudom, hogy hibás volt-e az elem, vagy valami törmeléket találtam-e el. Már a lágy gumikkal is szenvedtünk, amint elhagytam a bokszutcát, és egy pár körrel később a csapat mondta, hogy a jobb oldali rész is eltört, így mindkét oldalon úgy nézett ki, hogy sérült a szárny” – tette hozzá az ausztrál.

Saját bevallása szerint esélytelen volt Räikkönen támadásaival szemben. „Sokkal kevesebb leszorítóerővel, alulkormányzottsággal várható volt, hogy Kimi utolér. Sérült autóval mentünk a bokszkiállástól fogva” – zárta Ricciardo, aki ezzel az eredményével megelőzte a pontversenyben Valtteri Bottast, és feljött a bajnokság harmadik helyére.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke sem tudta megmondani, mi miatt sérült meg Ricciardo első szárnya. „A két felső elem vált le. Szerintem valamilyen törmelék találhatta el. Szép lett volna mindkettejüket a dobogón látni” – mondta Horner.