Hamilton ezzel pályafutása 75. pole-pozícióját szerezte, amivel tovább javította általa tartott rekordját ezen a téren. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat a Ferrari egyszeres futamgyőztese, Jean Alesi és az egykori Super Aguri korábbi pilótája, Franck Montagny készítette.

Lewis Hamilton (1.)

„Nem volt rossz menet. Az időjárás jó volt. Az időmérő mindig kemény, a Q3 nem volt látványos, a Q1 és Q2 jó volt, a Q3 elment.”

„Nagyszerű érzés visszatérni Franciaországba, gyönyörű a helyszín, nagyszerű a közönség, és izgatottan várom a hosszú idő utáni első nagydíjat itt Paul Ricard-on. Az első sorunk mutatja, milyen remek munkát végeznek a srácok a csapatomban.”

Valtteri Bottas (2.)

„Nem volt rossz kör, de nem volt tökéletes. Szenvedtem, hogy tökéletes kört fussak a hétvégén, kihagytam a második edzés nagy részét, és nem mentünk a harmadik edzésen sem. Körről körre zárkóztam vissza, az első sor tökéletes eredmény.”

„Jó az új motorral menni, erős és friss, a csapat hihetetlen munkát végzett. Reméljük, holnap bebizonyíthatjuk, hogy tényleg jó.”

Sebastian Vettel (3.)

„Nehéz a tökéletes egyensúlyt megtalálni és megnyomni az utolsó próbálkozásnál. Visszanézve túl keményen nyomtam. Kicsit jobban nyomva az ember elveszítheti az irányítást az autó és a gumik felett, megcsúszik az autó és letér az ívről, végül időt veszítünk ahelyett, hogy nyernénk. Az első próbálkozás után láttam, hogy odaérhetünk. Tudtam, hogy egy igazán jó körrel lehet esélyem, de nem így lett. Végül elégedett vagyok a harmadik hellyel, mert az autó elviekben jó lesz a versenyen. Összességében jó edzés volt.”

„Őrületes itt lenni! Az utolsó Francia Nagydíjon is itt voltam! Hihetetlen ennyi embert látni, az izgalmat rajtuk. Az időjárás egy kissé váltakozó volt, de ez hihetetlen! Rengeteg támogatást kapunk, sok Ferrari-szurkoló van kinn, szerintem mindenki szeret itt lenni. Alapvetően ez a helyszín kissé szürke, de most sokszínű, a sok-sok ember életre kelti. Azt hiszem, lehet esélyünk holnap.”