A Forma-1-es Francia Nagydíj második szabadedzésének furcsa epizódja volt, amikor a Force Indiá-s Sergio Perez autójáról egyszerűen leesett a bal hátsó kerék.

Bár rosszul rögzített kerékből jó néhány akadt már az idei évben is, a mostani eset egy kicsit más volt, ugyanis sem a csapat, sem a pilóta nem észlelte, hogy gond van a kerékkel, Perez megtett egy felvezető kört és már a gyors körén járt, amikor megtörtént a malőr.

A kerék rosszul való rögzítésének szokásos büntetési tarifája – edzésen – 5000 euró, ám a silverstone-i csapat most megúszta ezt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálata alapján ugyanis ebben az esetben a Force India nem volt felelős, valamilyen idegen test szorult a kerékanya alá, így lazulhatott le a kerék.

“A keréken lévő nyomok alapján feltételezhetjük, hogy valamilyen törmelék szorult a kerékanya és a féltengely közé, amikor a kereket felrakták. Emiatt a kerékcserét végző szerelő hibásan úgy észlelte, hogy a kerék rendesen meg lett húzva, pedig csak a biztosító első fokozata kattant be” – magyarázta a műszaki főellenőr, Jo Bauer.

A Force India részéről jelezték, az eset után még alaposabban megvizsgálják majd mind a kerekeket, mind az anyákat.