Romain Grosjeannak kész katasztrófa volt a Kandai Nagydíj, a pénteki szabadedzésen egy pályára futó mormota összetörte az új első szárnyát, a szombati időmérőn pedig a bokszból kihajtva órási füstfelhőt generálva adta meg magát a Ferrari-motor a Haasban.

A hétvégi Francia Nagydíj előtt a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner tisztázta, hogy a motornak nem lett baja, így újra használható:

“A motor holnap újra ott lesz az autóban. Nem károsodott, ami jó. Ez már nem hiányzott volna. A motor visszakerült a Ferrarihoz, megvizsgálták, azt mondták, hogy nincs semmilyen károsodás. Múlt pénteken tájékoztattak minket. Kanadában elő kellett venni egy új motort, de pillanatnyilag úgy látjuk, nem lesz büntetés részelemek cseréje miatt.”

Mivel Grosjean ezzel eljutott a harmadik, a szabályok szerinti utolsó erőforrásáig, így amikor az idény folyamán a Ferrari új, fejlesztett motort hoz, biztosan büntetést kap majd, ugyanakkor a három, működőképes darabbal jó ideig kihúzhatja majd az alkatrészek csereberéjével.

A francia pilóta idén még nem szerzett pontot, de főnöke szerint jó hangulatban és jó formában fut neki a hétvégi hazai versenyének:

“Kanadában versenyképes volt, szóval jó a kedve. Mit csináljon az ember, ha elüt egy mormotát? Lehet rajta bosszankodni, de attól nem lesz jobb. Motorhiba sem rajta múlott. A Barcelonában és Bakuban történtek óta már visszatért az önbizalma, elégedett volt az autóval is, egyszerűen csak nem jött az eredmény. Alig várja, hogy holnap újra autóba ülhessen.”